Bauhaus 1919-1933

Het in 1919 door Walter gropius opgerichte opleidingsinstituut Bauhaus was een samenvoeging van de Großherzoglich-Sächsiche Hochschule für Bildende Kunst en de Großherzoglich-Sächsische Kunstgewerbeschule. In de periode dat het Bauhaus nog in Weinmar gevestigd was heeft de architect Walter Gropius een eenvoudige en functionele deurkruk ontworpen welke (voor die tijd buiten het Bauhaus) strakke lijnen had. Dit ontwerp komt vermoedelijk uit het jaar 1923. 

Bauhaus deurkruk walter gropius 1923

Bauhaus - Walter Gropius

Het bekende Buahaus ontwerp van walter gropius is ontworpen in ca. 1923. Het model wat te vinden is in de webwinkel is qua vormgeving een replica van het originele model in tegenstelling tot de vele modellen die vooral lijken op het originele model. Er is wel een tweede maat gemaakt naar aanleiding van het origineel en is de bauhaus deurklink ook te krijgen met een handvat gemaakt van Bakeliet.

Bauhaus deurkruk ferdinand kramer 1925

Ferdinand Kramer

Uit dezelfde periode (1925) komt het eenvoudig vormgegeven ontwerp van de Frankfurtse architect Ferdinand Kramer. Hoewel Ferdinand Kramer zelf niet meer verbonden was aan Bauhaus, is de eenvoudige vormgeving wel terug te voeren naar de vormgeving die we ook terug zien binnen het Bauhaus.

Het model is minimaal aangepast om te voldoen aan de huidige eisen.

Koop Bauhaus deurkrukken op Binnendeurbeslag.nl