Keukenknoppen

Filteren

Producten 1-24 van 43

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 43

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Keukenknoppen

Keukenknoppen

Keukenknoppen voor de kunnen gebruikt worden op een bestaande keuken om de keuken weer een frisse en nieuwe look te geven of als mooi en unieker alternatief op de standaard knoppen die bij de keukenleverancier aangeboden worden. De knoppen op de site zijn te vinden in klassieke, landelijke, moderne en industriële stijl.

Kiezen van de knop voor uw keuken

Wanneer u een nieuwe keuken koopt of laat maken, dan is het logisch en verstandig vooraf al na te denken welke knoppen u wilt toepassen op uw keuken. Bij het kiezen van de keuken wordt er vaak in eerste instantie gekeken naar de indeling van de keuken, de stijl van de keuken en het plaatsen van de gewenste apparatuur. Na het kiezen van de keuken wordt er in de praktijk als laatste vaak nog "even" gekeken naar de toe te passen knoppen (of grepen). Bij keukens bepalen de knoppen of grepen echter voor een aanzienlijk deel de stijl en hoe de keuken eruit komt te zien. Hoewel dit later nog aan te passen is, is het raadzaam hier toch de tijd voor te nemen en het standaard aanbod van de keukenleverancier te vergelijken met het beschikbare keukenbeslag op onze site. Ditzelfde geldt voor het opknappen van een bestaande keuken.

Landelijke keukenknoppen
Voor een landelijke stijl keuken kunt u kiezen voor een roestkleur, tinkleur of een zwarte kleur, maar op bijvoorbeeld een eikenhouten keuken geeft een antiek zilveren en brons antieke kleur ook een landelijk uiterlijk. Bij een landelijke stijl is de vormgeving van de knop doorgaans wat soberder waarbij ronde en ovale vormen het beste uitkomen op de keuken.

Klassieke keukenknoppen
Bij een klassieke keuken zijn de meest voor de hand liggende kleuren brons antiek, messing polijst en zilver antiek. Mocht u een klassieke keuken juist willen opknappen en een modern uiterlijk willen geven, dan zijn de kleuren blinkend nikkel, geborsteld nikkel, zwart en RVS juist weer kleuren die goed tot hun recht komen op de keuken. De knoppoen in deze kleuren kunnen dan juist weer op een klassieke, gedecoreerde knop gekozen worden om de basis van de klassieke vormgeving weer te benadrukken in plaats van te verdoezelen.

Industriële keukenknoppen
Hoewel er relatief weinig keukens in een industriële stijl worden uitgevoerd, kan een strakke en/of simpele keuken wel meer in een industriële stijl gebracht worden met sobere vormgegeven knoppen met strakke lijnen en eventueel een robuuste afwerking als dit past bij de rest van het interieur. Zwart en metaal grijs (tinkleur) zijn de meest toegepaste kleuren binnen het huidige industriële interieur, maar ook roest kan een perfecte kleur zijn op bijvoorbeeld een witte of houten keuken met beton en/of staal.

Moderne keukenknoppen
Voor een moderne keuken zijn er veel verschillende, standaard knoppen, maar daarnaast hebben wij een ruim assortiment keukenknoppen met een moderne vormgeving in de kleuren blinkend nikkel, geborsteld nikkel, zwart en RVS die karakter hebben zonder het massagevoel die de meeste standaard keukenknoppen wel hebben. Ook sommige klassieke modellen worden weer vaak toegepast in het moderne interieur door de strakke vormgeving uit die periode.

Bevestiging van de knoppen

Alle knoppen worden geleverd met de benodigde boutjes voor de bevestiging op een standaard materiaaldikte van 18-20mm (meestal M4x25mm of M6x25mm). Mocht u langere boutjes nodig hebben voor een dikker materiaal, dan kunt u dit aangeven bij het afronden van de bestelling.

Toepassing van de knoppen

Voor grotere lades en zwaardere lades welke met kracht open getrokken moeten worden, raden we aan alleen massieve knoppen te gebruiken welke uit één stuk zijn gemaakt. Ditzelfde geldt voor de toepassing op vaatwasserdeuren, ijskastdeuren en vriezerdeuren. Samengestelde knoppen zoals houten knoppen, porseleinen knoppen en holle knoppen kunnen kapot gaan door de trekkracht.