Ton-model jaren dertig (30) deurkruk

ton model deurkruk jaren 30Een veel gebruikt model in de jaren dertig is het nu genaamde ton model. Daarnaast zijn er veel verschillende modellen gemaakt in de jaren dertig. En ook nu nog zijn er veel verschillende modellen op de markt van het interieurbeslag. Deze modellen hebben allemaal een tonvormig handvat (meestal gemaakt van zwart hout of hoorn) met een conisch einddopje. Ook het ton-model jaren dertig deurbeslag op Binnendeurbeslag.nl is gemaakt met deze klassieke kenmerken.

Op Binnendeurbeslag.nl is het Ton-model te krijgen in blinkend nikkel (zoals links afgebeeld), geborsteld nikkel, blinkend chroom of Brons Antiek. Het handvat is hierbij gemaakt van ebbenhout dat van nature (en dus door en door) zwart is. Deze jaren 30 deurkrukken worden daarnaast standaard geleverd met twee rozetten en de benodigde schroefjes in een bijpassende kleur.

Serie ton-model jaren dertig

Naast de jaren dertig ton-model deurkrukken zijn er in dezelfde ton-model serie voor draai-ramen: raamuitzetters en raamboompjes, voor schuiframen: raamgrepen, voor schuifdeuren: deurgrepen en voor keukens of meubelen zijn er grepen.


raamgreep ton-model jaren dertig schuifraam

Raamgreep ton-modeljaren dertig

In hetzelfde ton-model is deze raamgreep gemaakt voor de in de jaren 30 veel toegepaste schuiframen. Ook deze greep is in blinkend nikkel, geborsteld nikkel en brons antiek verkrijgbaar met een massief ebbenhouten, tonvormig handvat. De greep wordt met vier schroefjes vastgezet onderaan het schuifraam.
De raamgreep 'ton-model' is via deze link te bestellen.

raamuitzetter ton model jaren 30

Raamuitzetter ton-model jaren dertig

Voor draairamen is in het ton-model zowel een raamuitzetter als een raamboom te bestellen. De raamuitzetter heeft ook een ebbenhouten handvat en wordt compleet geleverd met twee stelpennetjes en de benodigde schroefjes voor de bevestiging.

De raamuitzetter ton-model is via deze link te bestellen.

raamboom tonmodel jaren 30 sluiting

Raamboom ton-model jaren dertig

De raamsluitingen ton-model (links of rechts) zijn in combinatie met de raamuitzetter te gebruiken. Zowel de aanslag voor ramen die naar buiten open gaan als het haakje voor ramen die naar binnen open gaan worden meegeleverd. Bij de raamsluitingen is het belangrijk goed te kijken of u een linker of rechter sluiting nodig heeft. Bij de raamsluitingen wordt gekeken naar de hand waarmee de sluiting vastgepakt wordt en een linker sluiting zit dan ook aan de rechter kant van een raam (van binnenuit bekeken) met de scharnieren aan de linker zijde en een rechter sluiting zit aan de linker kant.
De raamboom ton-model rechts is via deze link te bestellen.
De raamboom ton-model links is via deze link te bestellen.

deurgreep ton-model jaren dertig

Deurgreep ton-model jaren dertig

De deurgreep in de serie ton-model kan onder andere gebruikt worden voor schuifdeuren die ook in de jaren 30 veel toegepast werden. De greep is goed vast te pakken door zijn hoogte en heeft ook weer een ebbenhouten handvat.

De deurgreep ton-model is via deze link te bestellen.

keukengreep ton model jaren 30 meubelgreep

Keukengreep/meubelgreep ton-model jaren dertig

Naast de ramen en deuren kan de jaren 30 stijl met het ton-model doorgetrokken worden naar de keuken. Naast het raambeslag en deurbeslag is het ton-model ook als keukengreep en als meubelgreep leverbaar.

De Keukengreep/meubelgreep ton-model is via deze link te bestellen.

WC sluiting hefboom toiletoverslag jaren 30

WC sluiting jaren 30

De WC-sluiting met hefboom en vrij/bezet heeft niet het typische ton-vormige handvat. Deze toiletsluiting is echter wel veel gebruikt in de jaren dertig periode in combinatie met de ton-model deurkruk. Traditioneel werd deze wc overslag ongeveer op schouderhoogte geplaatst. Vanaf het begin van de jaren zeventig zijn veel van deze overslag wc-sluitingen vervangen door wc-sluitingen met een gekartelde pen. En tegenwoordig worden de overslag wc-sluitingen juist weer terug geplaatst om de minder sierlijke sluitingen te vervangen. Hierdoor kan de wc deur weer in ere hersteld worden met het authentieke jaren dertig gevoel.

Koop tonmodel deurkrukken op Binnendeurbeslag.nl