Ton-model jaren dertig ('30) deurkruk

ton model deurkruk jaren 30Een veel gebruikt model in de jaren dertig is het nu genaamde 'ton model'. Daarnaast zijn er veel verschillende modellen gemaakt in de jaren dertig. En ook nu nog zijn er veel verschillende modellen op de markt van het interieurbeslag. Deze modellen hebben allemaal een tonvormig handvat (meestal gemaakt van zwart hout of hoorn) met een conisch einddopje. Ook het ton-model jaren dertig deurbeslag op Binnendeurbeslag.nl is gemaakt met deze klassieke kenmerken.

Op Binnendeurbeslag.nl is het Ton-model te krijgen in blinkend nikkel (zoals links afgebeeld), geborsteld nikkel, blinkend chroom of Brons Antiek. Het handvat is hierbij gemaakt van ebbenhout dat van nature (en dus door en door) zwart is. Deze jaren 30 deurkrukken worden daarnaast standaard geleverd met twee rozetten en de benodigde schroefjes in een bijpassende kleur.

 

Serie ton-model jaren dertig

Naast de jaren dertig ton-model deurkrukken zijn er in dezelfde ton-model serie voor draai-ramen: raamuitzetters en raamboompjes, voor schuiframen: raamgrepen, voor schuifdeuren: deurgrepen en voor keukens of meubelen zijn er grepen. 


raamgreep ton-model jaren dertig schuifraam

Raamgreep ton-modeljaren dertig

In hetzelfde 'ton-model' is deze raamgreep gemaakt voor de in de jaren '30 veel toegepaste schuiframen. Ook deze greep is in blinkend nikkel, geborsteld nikkel en brons antiek verkrijgbaar met een massief ebbenhouten, tonvormig handvat. De greep wordt met vier schroefjes vastgezet onderaan het schuifraam. 
De raamgreep 'ton-model' is via deze link te bestellen.

raamuitzetter ton model jaren 30

Raamuitzetter ton-model jaren dertig

Voor draairamen is in het 'ton-model' zowel een raamuitzetter als een raamboom te bestellen. De raamuitzetter heeft ook een ebbenhouten handvat en wordt compleet geleverd met twee stelpennetjes en de benodigde schroefjes voor de bevestiging.

De raamuitzetter 'ton-model' is via deze link te bestellen.

raamboom tonmodel jaren 30 sluiting

Raamboom ton-model jaren dertig

De raamsluitingen 'ton-model' (links of rechts) zijn in combinatie met de raamuitzetter te gebruiken. Zowel de aanslag voor ramen die naar buiten open gaan als het haakje voor ramen die naar binnen open gaan worden meegeleverd.
De raamboom 'ton-model' rechts is via deze link te bestellen.
De raamboom 'ton-model' links is via deze link te bestellen.

deurgreep ton-model jaren dertig

Deurgreep ton-model jaren dertig

De deurgreep in de serie 'ton-model' kan onder andere gebruikt worden voor schuifdeuren die ook in de jaren '30 veel toegepast werden. De greep is goed vast te pakken door zijn hoogte en heeft ook weer een ebbenhouten handvat.

De deurgreep 'ton-model' is via deze link te bestellen.

keukengreep ton model jaren 30 meubelgreep

Keukengreep/meubelgreep ton-model jaren dertig

Naast de ramen en deuren kan de jaren '30 stijl met het 'ton-model' doorgetrokken worden naar de keuken. Naast het raambeslag en deurbeslag is het ton-model ook als keukengreep en als meubelgreep leverbaar.

De Keukengreep/meubelgreep 'ton-model' is via deze link te bestellen.

WC sluiting hefboom toiletoverslag jaren 30

WC sluiting 'jaren '30'

De WC-sluiting met hefboom en vrij/bezet heeft niet het typische ton-vormige handvat. Deze toiletsluiting is echter wel veel gebruikt in de jaren dertig periode in combinatie met het ton-model.


De Keukengreep/meubelgreep 'ton-model' is via deze link te bestellen.

Koop tonmodel deurkrukken op Binnendeurbeslag.nl