Dun meubelbeslag

Producten 1-24 van 75

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 75

Van hoog naar laag sorteren
Dun meubelbeslag

Voor klassieke meubelen worden al eeuwen lang gedecoreerde greepjes en sleutelplaten gebruikt. In verschillende periodes werd er traditioneel veel beslag toegepast dat van dun koper of messing (ook wel latoenkoper genoemd) vervaardigd werd. Op de site zijn ook modellen te vinden uit verschillende stijlperiodes. En er zijn verschillende series uit deze periodes. De series meubelbeslag bestaan met name uit ladegrepen, deurgrepen en sleutelplaatjes voor lades en deurtjes. De deur- en ladegrepen zijn in de meeste gevallen te vinden met en zonder sleutelgat.

Productie van dun meubelbeslag

sleutelplaat dun meubelbeslagDit beslag van dun materiaal noemen wij dun meubelbeslag. De vorm en decoratie wordt met een excenterpers uit dun messing geperst. Om de details te krijgen op de grepen en sleutelplaten, is er een goede mal nodig. Er zijn verschillende modellen grepen waarbij het trekkertje op de achterplaat geklonken is. Hoewel dit de oorspronkelijke manier is voor dit dunne beslag, zijn er sommige modellen ook voorzien van schroefdraad in de greepjes voor een stevigere montage.

Een aantal foto's van het dunne beslag zijn zwart/wit: de kleur van het uiteindelijke product wijkt af van de zwart/wit foto's. De aangegeven maat bij het dunne beslag is de breedte in milimeters voor het beslag van deurtjes en de hoogte voor het beslag voor lades.