Deurkrukken

Producten 1-24 van 279

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 279

Van hoog naar laag sorteren
Deurkrukken

Deurkrukken

Deurkrukken zien we, voelen we en gebruiken we elke dag. Hoewel de deurkruk door zijn formaat niet prominent aanwezig lijkt te zijn, drukken de deurkrukken ongemerkt een niet te onderschatten stempel op het interieur. Hierdoor kan de juiste keuze deurkruk een groot verschil maken op de stijl en het karakter in huis. Niet voor niets zijn er in de loop der eeuwen vele verschillende modellen deurkrukken ontworpen, gemaakt en soms ook versleten. En door de vele modellen krukken vinden we nog steeds mooie, oude modellen op antiekmarktjes. Hiervoor zoeken we in binnen- en buitenland om modellen opnieuw op de markt  te kunnen brengen.

Verschillende stijlen deurkrukken

Op deze site is een breed assortiment verschillende stijlen deurkrukken te vinden waardoor voor elk interieur de juiste kruk te vinden is. Zowel voor een klassiek, industrieel, modern of landelijk interieur is de juiste kruk te vinden. Met name voor het klassieke interieur of de jaren dertig woning zijn er veel modellen te vinden. We zijn dan ook expert in klassiek deurbeslag. Hieronder vallen het populaire tonmodel en veel brons antieke deurkrukken in stijlen uit het einde van de negentiende eeuw en begin twintigste eeuw. Mocht u moeite hebben met de keuze of vragen hebben met betrekking tot een bepaalde stijl of periode, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen per email.

Het vervangen van krukken

Pogingen een Jaren dertig woning weer in ere te herstellen en op de deuren jaren zeventig deurklinken laten zitten kan veel gedane moeite deels teniet doen. Maar ook in een nieuwere woning loont het de standaard deurkrukken uit de tijd van de bouw te vervangen door deurkrukken met karakter. Met een relatief simpele ingreep maakt u al een groot verschil. In veel gevallen is het een kwestie van een paar schroefjes losdraaien en de nieuwe deurkrukken vast zetten met de meegeleverde schroefjes. Mocht de nieuwe deurkruk een oude rozet of deurplaat moeten afdekken, dan kunt u een grotere deurplaat of rozet kiezen. Maar mooier is het vaak de deur opnieuw te schilderen waardoor de keuze vrij is en niet afhankelijk van de sporen uit het verleden.

Het zoeken en kopen van deurkrukken op de site

In de klassieke, landelijke, industriële en moderne stijl zijn er krukken te vinden met en zonder standaard rozetten. Deze deurklinken worden standaard per paar geleverd (tenzij anders vermeld). De meeste deurklinken op de site worden op de authentieke manier gemaakt. Ze zijn dan ook op de klassieke manier niet geveerd en niet voorzien van een (modern) nylon ringetje. Bij degelijke sloten is een hulpveer in de kruk normaal gesproken ook niet nodig. En zoals vroeger gebruikelijk, is een nylon ringetje ook niet nodig.

Alle krukken worden geleverd met een 8mm pen en bij gekozen rozetten worden bijpassende, klassieke schroefjes geleverd. De krukken worden standaard geleverd met 8mm pennen welke minimaal lang genoeg zijn voor deuren met een dikte van 40mm. Hiebij zullen de pennen bij enkele modellen deurkrukken standaard langer zijn. In dat geval dienen de krukpennen ingekort te worden. U kunt uw deurdikte vermelden als opmerking tijdens het afronden van de bestelling. In dat geval kunnen we de pennen voor u, indien nodig, aanpassen zodat ze zeker in één keer passen.