Deurkloppers

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

Deurkloppers

Victoriaanse deurklopper in blinkend chroomDeurkloppers voor de voordeur in landelijke, moderne, industriële en klassieke stijl. Al lang voor de toepassing van deurbellen, werden deurkloppers op voordeuren en poorten gebruikt. Met de deurklopper kan de bezoeker zich aankondigen. De kloppers gemaakt van massief gietijzer of gegoten messing zorgen voor een goed geluid bij het kloppen op de aanslag die op de voordeur zit. Daardoor wordt het geluid ook aan de binnenkant van de deur goed overgebracht.

Deurklopper decoratief of functioneel gebruikt

Tegenwoordig worden deurkloppers niet alleen functioneel, maar ook decoratief gebruikt. De deurklopper komt doorgaans op ooghoogte in het midden van de voordeur. Hierdoor heeft deze een zeer prominente plek en is de voordeurklopper belangrijk voor het aanzicht. Met de juiste deurklopper kan de stijl dan ook extra benadrukt worden.

Klassieke klopper op een klassieke voordeur

Klassieke deurklopper in brons antiekOm een voordeur een klassiek uiterlijk te geven, kan een messing klopper gebruikt worden in brons antiek of zilver antiek. Op oude voordeuren bij onder andere de statige grachtenpanden zijn vaak verouderde, messing voordeurkloppers te vinden. Door de natuurlijke verkleuring van het messing hebben ze een brons antieke kleur. Ook op nieuwe voordeuren met bijvoorbeeld een oud groene of oud blauwe kleur maken de brons antieke deurkloppers direct een goede klassieke sfeer. Daarnaast kunnen chromen deurkloppers gebruikt worden voor een stijl uit de periode in het begin van de twintigste eeuw.

Landelijke voordeurklopper op een landelijke voordeur

Landelijke deurklopper gietijzer roest handjeOm een landelijke stijl te creëren, kan er gekozen worden voor een massief gietijzeren deurklopper. Zowel de zwarte kleur als de roestkleur passen goed in deze landelijke sfeer. De zwarte kleur heeft een wat stoerder uiterlijk en kan eventueel ook bij een industrieel exterieur gebruikt worden. De roestkleur komt bij een landelijke voordeur wellicht het meest tot zijn recht.

Bij de roestkleur is het wel belangrijk dat het geen probleem is dat het gietijzer verder kan roesten. Hoewel er een coating overheen zit, is deze niet weersbestendig. Het oppervlak krijgt daardoor nog meer karakter, maar zal dus niet hetzelfde blijven. Het gietijzer zelf zal zeer lange tijd goed blijven. Wel kan er, zeker als er vocht langs kan lopen, roestkleurig water ontstaan dat strepen kan achterlaten op het hout. Onder een afdakje zonder regeninslag zal dit echter beperkt zijn.