Voordeurknop

Producten 1-24 van 29

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 29

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Voordeurknop

Voordeurknoppen als basis voor de gevel. Als basis voor een voordeur wordt in veel gevallen de voordeurknop gezien. De deurknop steekt vaak het meest uit en wordt het meeste aangeraakt. Hierdoor is de keuze voor een goede knop de eerste keuze om daarna de rest van het voordeurbeslag erop aan te passen.

Op de site zijn verschillende stijlen te vinden zoals landelijke, moderne en klassieke voordeurknoppen. Daarnaast zijn er ook knoppen die goed toegepast kunnen worden op een Scandinavische of industriële stijl voordeur. Op een oude gevel is de kleur brons antiek bij uitstik een goede keuze.

Al eeuwen lang wordt messing beslag op voordeuren toegepast en dit is nog steeds terug te vinden. Op klassiek groene en blauwe deuren aan de grachten van de grotere steden is veel brons antiek voordeurbeslag te vinden. Vaak in het midden van een deur of dubbele deur prijkt een degelijke, antieke voordeurknop die een grote invloed heeft op de stijl. In de loop der decennia zijn er helaas ook veel oude deurknoppen vervangen voor aluminium of RVS beslag. Gelukkig worden steeds meer voordeuren hersteld en in oude staat terug gebracht. Het beslag op onze site is hier uitermate geschikt voor.

De meeste voordeurknoppen zijn vast op de deur gemonteerd. Ze dienen dan om er tegen te duwen om de deur te openen en eraan te trekken om de deur te sluiten. Daarnaast zijn er enkele opties die draaien om ook het slot te bedienen.