Kapstokhaken

Producten 1-24 van 193

Producten 1-24 van 193

Kapstokhaken

Kapstokhaken

Op onze webwinkel zijn kapstokhaken te vinden in klassieke, moderne, landelijke en industriële stijl. De klassieke kapstokhaken zijn in de klassieke kleuren brons antiek, messing polijst en zilver antiek te vinden. Maar ook zijn de klassieke haken in de modernere kleuren blinkend nikkel, geborsteld nikkel en zwart. Bij de klassieke kapstokhaken zijn rijk gedecoreerde haken te vinden die gebaseerd zijn op modellen van de negentiende eeuw en eerder. Daarnaast zijn er juist ook klassieke haken zoals bijvoorbeeld jaren twintig, jaren dertig en Art Deco modellen die vandaag de dag nog steeds goed in een modern interieur toegepast kunnen worden.

Ook is er een breed assortiment landelijke en industriële kapstokhaken te vinden in metaal grijs (tinkleur), zwart en roestkleur. Op de site zijn verschillende dubbele haken te vinden met twee haken boven elkaar (jas- en hoedhaak) of met twee haken naast elkaar. Daarbij zijn er enkele haakjes te vinden en ook driedubbele haken.

Kapstokhaken in de hal of gang

Kapstokhaken zijn onmisbaar in de gang indien er geen wens of ruimte is voor een garderobe buis met kledinghangers. Jassen, sjaals en tassen nemen zelfs opgehangen aan de muur nog veel ruimte in beslag. Het is dan ook aan te raden voldoende haken te gebruiken om de jassen overzichtelijk op te kunnen hangen. Hoewel de hal of gang geen verblijfsruimte is, verbindt de hal/gang wel verschillende ruimtes en functies. Het is dan ook lonend om de kapstokhaken in een bijpassende stijl bij de rest van het interieur te kiezen.

kapstokhaken rij schoolhaakKledinghaken binnen het interieur

Kapstokhaken kunnen ook in veel andere ruimtes binnen het interieur toegepast worden zoals in de slaapkamer, in de keuken of in de badkamer. Te denken is aan handdoekhaakjes in de keuken en haakjes in de badkamer voor de handdoeken en badjassen. Maar ook in of op de kast in de slaapkamer om kleding aan op te hangen. Bij een inloop- of inbouwkast is veel praktische hangruimte te winnen door aan de binnenzijde van de deur ook kapstokhaakjes op te hangen.

De bevestiging van de kapstokhaken

De haken worden geleverd met bijpassende schroefjes (tenzij anders vermeld). Deze schroefjes zijn met name geschikt voor montage op een houten achtergrond. Mocht u de haken direct in de muur willen schroeven, dan raden we aan langere schroeven te gebruiken. Geen enkele situatie is hetzelfde en we kunnen daardoor ook geen sluitend advies geven hoe de kapstokhaak het beste op te hangen. Dit komt ook mede doordat niet alleen de steensoort of betonsoort invloed heeft op de montage, maar ook de leeftijd en dikte van een eventuele afwerklaag. Maar in principe geldt in steen wel: hoe langer de schroef hoe beter de bevestiging door de hefwerking. En hoe dikker de schroef, hoe beter de hechting in de muur (met plug).