Scharnieren

Producten 1-24 van 88

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 88

Van hoog naar laag sorteren
Scharnieren

Scharnieren voor binnendeuren worden vaak standaard meegeleverd bij de bouw van een huis. Hierbij wordt er zelden gekeken naar de kleur en het model van het scharnier. Toch ziet een deur er nog beter uit als er een passend scharnier wordt toegepast bij de deurkrukken. Op onze webwinkel kunt u een breed en uniek assortiment vinden. Hiermee kunt u aan elke binnendeur karakter en stijl geven bijpassend bij de rest van het interieur.

Verschillende soorten scharnieren voor binnendeuren

Voor binnendeuren zijn er verschillende opties qua montage en demontage. Standaard binnendeurscharnieren met een losse pen zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Hierbij zijn de kleur, de kop/knop en de maat het meest onderscheidend. Paumelles variëren met name qua kleur en afmeting en minder qua model. Hoewel er wel paumelles zijn met sierknoppen. En ook paumelles met ronde of rechte hoeken. Voor moderne interieurs zijn er ook blinde scharnieren of taatsscharnieren welke een strak resultaat geven.

Voor het bepalen welke maat scharnier voor uw deur toegepast moet worden, raden we aan bij de leverancier van de deuren na te gaan welke maat en welk type scharnier geschikt is. Een ijzer scharnier, wat de standaard is, kan zwaarder belast worden dan een messing scharnier. En een gelagerd scharnier kan ook weer zwaarder belast worden dan een ongelagerd scharnier.