Scharnieren

Producten 1-24 van 103

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 103

Van hoog naar laag sorteren
Scharnieren

Scharnieren

Scharnieren en specifiek meubelscharnieren zijn een onderdeel van het meubelbeslag dat wij al sinds het begin van de jaren vijftig produceren en verkopen aan de meubelindustrie. In de afgelopen ruim 65 jaar hebben we een grote collectie opgebouwd met klassieke, landelijke, moderne en industriële scharnieren. Onder de scharnieren vallen ook speunen en paumelles voor meubels.

De scharnieren zijn op de webwinkel te vinden in ijzer met een afwerking zwart, roestkleur, tinkleur, antiek wit en antiek grijs. Daarnaast is er een groot assortiment scharnieren gemaakt van massief messing in brons antiek, messing polijst en nikkel. Er zijn ook ijzeren scharnieren met een brons antieke, messing polijst of nikkelen afwerking te vinden welke sterker zijn, maar minder geschikt voor buiten of in vochtige ruimtes.

Meubelscharnieren

Voor veel verschillende deurtjes zijn er ook veel verschillende scharnieren. Sommige scharnieren worden zo goed mogelijk weggewerkt in het meubel dat alleen een kleine strop aan de buitenkant te zien is. Echter is het vaak juist de bedoeling dat een scharnier iets toevoegt aan het uiterlijk.

Bij landelijke meubelen worden vaak roestkleurige, grijze of zwarte scharnieren op het kastje gemonteerd. Deze landelijke scharnieren komen daardoor volledig in het zicht.

En bij klassieke meubelen en interieurs worden veel klassieke scharniertjes toegepast met een sierkopje. We hebben veel meer scharnieren dan op de site te vinden. Mocht u een scharnier zoeken die niet op de site staat, dan kunt u contact opnemen per email. Bij voorkeur met een foto en de afmetingen zodat we kunnen kijken of we dit scharnier kunnen leveren.

Paumelles

Paumelles zijn scharnieren die éénvoudig uitneembaar zijn. Een paumelle heeft een vast deel op het stijl van het meubel met een pin. Op de pin kkan direct het andere deel gehangen worden dat aan het deurtje gemonteerd zit. Hierdoor is de deur éénvoudig omhoog eraf te lichten en omlaag erop te hangen. Paumelle zijn in twee versies op de site te vinden:

- Paumelles met twee (of drie) pennen die direct in een gat in het hout gedraaid of geslagen kunnen worden. Deze zijn relatief éénvoudig te monteren doordat er alleen gaten geboord hoeven te worden. Deze paumelles worden ook wel inboorpaumelles of inboorscharnieren genoemd.

- Paumelles met een bled aan beide zijden welke in het hout gefreesd worden en vastgeschroefs worden als een standaard scharnier. Deze scharnieren zijn stabieler doordat ze niet kunnen draaien. De montage is echter wel hetzelfde als een standaard scharnier.

Speunen

Speunen worden al vele eeuwen toegepast in de interieurbouw en meubelbouw. In de oudheid werden al houten speunen toegepast op deuren. Vaak draaiend in een steen met een gat erin. In de meubelbouw en interieurbouw is de speun lang minder toegepast en ondergewaardeerd. Een speun is echter een mooi, blind systeem dat ook in moderne huizen weer meer terug te vinden is als taatsscharnier. In onze webwinkel is een breed assortiment met meubelspeunen te vinden.