Draai-kiep

Producten 1-24 van 57

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 57

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Draai-kiep

Draai kiep raamkruk

Een draai-/kiepraam heeft een groot voordeel t.o.v. een draairaam omdat deze simpel en relatief veilig in een luchtstand gezet kan worden zonder dat het raam verder open kan. Draai kiep ramen worden overigens ook wel eens kantel kiep of draai val ramen genoemd. Om het raam in de drie verschillende standen te kunnen zetten, is er een draai kiep raamkruk nodig op een draai-kiep systeem. Deze systeempjes laten de kruk niet alleen draaien, maar geven ook een klikje en weerstand per negentig graden. Er is dan ook een horizontale en verticale stand. Hierdoor kan de kruk in de juiste stand gezet worden en kan het raam niet makkelijk half in beide standen open gaan.

Onze draai kiep systemen zijn allen voorzien van een degelijk metalen binnenwerk (en niet met een plastic binnenwerk). Hierdoor kan de raamkruk stevig gemonteerd worden en draait deze soepel.

jaren dertig draai kiep raamkrukModellen draai kiep raamkrukken

Ooit waren er slechts enkele verschillende raamkrukken voor draai-kiep ramen beschikbaar waren. Nu bieden wij bijpassende draai kiep raamkrukken bij bijna elke deurkruk. Er zijn verschillende complete modellen draai-kiep systemen met kruk te vinden op de site. Mocht de bijpassende draai-kiep kruk bij uw gekozen model deurkruk er niet tussen staan, dan kunt u in de meeste gevallen een los draai-kiep systeem met afdekkap bestellen. En hier kunt u dan een half paar deurkrukken mee combineren. Bij de combinatie draai-kiep systeem en een paar of half paar deurkrukken kunt u tijdens het afronden van de bestelling vermelden dat u de krukken op de draai-kiep systemen wilt gebruiken. Er wordt dan gecontroleerd of de betreffende kruk erop past.

Het vervangen van draai-kiep raamkrukken

Het vervangen van een standaard draai-kiep raamkruk is relatief simpel. Het huidige systeem kan van het raam geschroefd worden en de wijze waarop verschilt per raamkruk. Bij veel draai-kiep systemen draai-kiep systemen kan de kruk met een inbusschoefje losgemaakt en verwijderd worden. Dit werkt in principe hetzelfde als bij een deurkruk. Hierdoor kan het afdekkapje van het systeem gehaald worden en worden de bouten zichtbaar. Het losdraaien van de bouten gaat standaard tegen de klok in. Daarnaast zijn er systemen waar een klepje op zit die rondgedraaid kan worden waardoor de bouten zichtbaar worden.

De draai-kiep systemen worden standaard met M5 bouten vastgezet. De lengte van deze bouten hangt af van de dikte van het raam en de diepte waarop het draai-kiep scharnier zit. Bij de levering van de draai-kiep systemen worden dan ook geen bouten meegeleverd. Er wordt vanuit gegaan dat de bestaande bouten bijpassend bij het raam en het scharnier opnieuw gebruikt worden.