Roosters

Producten 1-24 van 51

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 51

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Roosters

Roosters

Roosters zoals ventilatieroosters en luchtroosters worden toegepast voor het deels afdichten van gaten waarbij verse lucht door het rooster naar binnen wordt geblazen of juist te verversen lucht door het rooster naar buiten wordt gezogen (mechanisch of natuurlijk). Met een rooster op een luchtkanaal wordt het gat beter afgedicht voor dieren en voorwerpen, maar belangruiker nog, wordt het gat minder zichtbaar waardoor het, naast de verfraaiing van het interieur zelf door het roosster, geen storend donker gat meer is. De roosters op de site hebben in de omschrijving een diameter welke een afgeronde maat is. De roosters kunnen enkele millimeter afwijken van de afgeronde maat.

Toepassing van de roosters

De ventilatieroosters rooster kunnen toegepast worden op luchtkanalen, beluchting van dubbelwandige haarden, spouwmuur/kruipruimte beluchting en het beluchten van bijvoorbeeld een ouderwetse spekkast. Daarnaast kunnen de roosters ook gebruikt worden als rooster op toevoer kanalen voor luchtverwarming. De open roosters zoals te vinden op de site, kunnen voor zowel toevoer als afvoer van lucht gebruikt worden en de afsluitbare roosters zijn met name voor de afvoer van lucht. De ronde roosters zijn ideaal voor ronde luchtkanalen zoals de afvoer van lucht in badkamers en toiletten, bij ronde toevoerbuizen van luchtverwarming of het deels afdichten van ronde gaten zoals op de gevel bij de afvoer van de afzuigkap. Daarnaast zijn er ook veel verschillende maten rechthoekige en vierkante roosters voor gelijkvormige gaten zoals rechthoekige gaten van de spouwmuur of rechthoekige gaten op een dubbelwandige schouw. Met het assortiment klassieke, landelijke en industriële roosters kan een donker gat juist een mooi onderdeel van het interieur of exterieur worden.

Materiaal van de luchtroosters

Van oudsher werden de meeste roosters gegoten en ook binnen ons assortiment is een groot deel van de roosters gemaakt van gietijzer. Naast deze traditionele, gietijzeren roosters zijn er ook rooster te vinden op de website welke gemaakt zijn van massief messing en daardoor niet kunnen roesten. Hoewel de gietijzeren roosters ook buiten lang mee kunnen gaan, hebben de massief messing roosters geen onderhoud nodig om te voorkomen dat er roestvorming kan ontstaan.