Deurkrukken met rozetten

Producten 1-24 van 202

Producten 1-24 van 202

Deurkrukken met rozetten

De deurkrukken met rozetten worden compleet geleverd met schroefjes en krukpennen. Deze sets zijn dan ook direct te plaatsen op de deur ter vervanging van bestaande krukken of op nieuwe deuren. Bij het vervangen van bestaande krukken kan het nodig zijn de oude schroefgaatjes te vullen en af te werken. Het vervangen van krukken is dan ook iets dat mooi kan samenvallen met het schilderen van de deuren. De rozetten op de klassieke deurkrukken worden op de klassieke manier lso gemonteerd. Ze zijn daardoor niet geveerd (tenzij anders vermeld). Bij goede sloten is een hulpveer normaal gesproken ook niet nodig.

 

Verschillende stijlen deurkrukken

Klassieke deurkruk met rozettenOp deze site is een breed assortiment verschillende stijlen deurkrukken met rozetten te vinden. Hierdoor is voor elk interieur wel de juiste kruk te vinden. Voor het klassieke, industriële, moderne en landelijke interieur zijn sets krukken met krukrozetten te vinden die gecombineerd kunnen worden met ander deur- en raambeslag. Met name voor het klassieke interieur of de jaren dertig woning zijn er veel modellen te vinden. We zijn dan ook expert in klassiek deurbeslag waaronder het populaire tonmodel. Daarnaast hebben we ook veel brons antieke deurkrukken in stijlen uit het einde van de negentiende eeuw en begin twintigste eeuw.

 

Het vervangen van krukken

Pogingen een Jaren dertig woning weer in ere te herstellen en op de deuren jaren zeventig deurklinken laten zitten kan veel gedane moeite deels teniet doen. Maar ook in een nieuwere woning loont het de standaard deurkrukken uit de tijd van de bouw te vervangen door deurkrukken met karakter. Met een relatief simpele ingreep maakt u al een groot verschil. In veel gevallen is het een kwestie van een paar schroefjes losdraaien en de rozetten vast zetten met de meegeleverde schroefjes. Mocht de nieuwe deurkruk een oude rozet of deurplaat moeten afdekken, dan kan het nodig zijn de oude schroefgaatjes te dichten.

 

Het zoeken en kopen van deurkrukken op de site

In de klassieke, landelijke, industriële en moderne stijl zijn er krukken te vinden met standaard rozetten. Deze deurklinken worden standaard per paar geleverd (tenzij anders vermeld). De meeste deurklinken op de site worden op de authentieke manier gemaakt. En ze zijn in de meeste gevallen ook op de klassieke manier niet geveerd en niet voorzien van een (modern) nylon ringetje. Bij degelijke sloten is een hulpveer in de kruk normaal gesproken ook niet nodig. Ook is, zoals vroeger ook niet gebruikelijk, een nylon ringetje niet nodig voor de klasszieke krukken.

Alle krukken worden geleverd met een 8mm pen en bij de rozetten worden bijpassende, klassieke schroefjes geleverd. De krukken worden standaard geleverd met 8mm pennen welke minimaal lang genoeg zijn voor deuren met een dikte van 40mm. Hiebij zullen de pennen bij enkele modellen deurkrukken standaard langer zijn en ingekort dienen te worden bij 40mm deurdikte. Indien u uw deurdikte vermeldt als opmerking tijdens het afronden van de bestelling, dan zullen we de pennen voor u, indien nodig, aanpassen zodat ze zeker in één keer passen.