Raamvastzetters

Producten 1-24 van 57

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 57

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Raamvastzetters

Raamvastzetters en raamsluitingen

Raamvastzetters zijn raamsluitingen om draairamen af te sluiten. Deze raamvastzetters worden ook wel raambomen genoemd. Raamsluitingen of raambomen zijn traditionele sluitingen welke op het raam gezet worden om het raam te sluiten. Er is geen extra sluiting in het raam nodig waardoor er geen slot in het raam aangebracht hoeft te worden. Hierdoor kunnen ze ook toegepast worden op ramen waar al een raamvastzetter zit. Bij ramen welke makkelijk toegankelijk zijn, kan een extra slot of schuif gebruikt worden ter beveiliging.

Toepassing van klassieke raamvastzetters en raamsluitingen

De klassieke raamsluitingen zonder slot zijn met name bedoeld voor kleinere, traditionele ramen. In de meeste gevallen zijn er twee sluitingen per raam nodig. Voor grotere ramen en voor deuren raden we deze raamsluitingen af te gebruiken. Ook is het bij deze klassieke raamsluitingen belangrijk dat er geen spanning op het raam staat door bijvoorbeeld tochtstrips of krom trekken.

Voor ramen die naar buiten open gaan, is er een inlaatplaatje nodig in het kozijn. Bij ramen die naar binnen open gaan, is er een haakje nodig welke aan de binnenzijde op het kozijn kan worden gemonteerd.