Trekbel klassiek brons antiek met ronde, platte knop en ronde rozet

Op voorraad
SKU
8TB1463-trekbel
€ 39,90
  • Gratis verzenden vanaf €100,-
  • Nagenoeg alles direct uit voorraad leverbaar
  • Scherpe prijzen
  • 30 dagen bedenktijd
  • Niet goed, geld terug
  • Veilig online shoppen

Omschrijving

Trekbel klassiek brons antiek met ronde, platte knop en ronde rozet. Een klassieke trekbel met een ronde knop. De bel, de tuimelaars en het trekmechanisme zijn gemaakt van messing en hebben een brons antieke kleur. De brons antieke kleur aan de buitenzijde wordt langzaam iets donkerder door de natuurlijke verkleuring. Dit is makkelijk op de juiste lichtheid te brengen met fijne staalwol of door poetsen. De veer en de bevestiging van de veer zijn afgewerkt met een zwarte poedercoating. De bel of klingel heeft een mooie, heldere klank. Daardoor geeft deze een prettig geluid. En ook is de bel daardoor goed te horen.

Afmetingen van de trekbel klassiek brons antiek met ronde, platte knop en ronde rozet

De bel heeft een diameter van ongeveer 80mm en een totale hoogte van ongeveer 75mm. De bevestigingsplaat van de veer is 64mm lang en 18mm breed. De gaten voor de bevestiging in de tuimelaars zijn 8,3mm. De twee gaten voor de ketting zijn ongeveer 4,5mm. De trekstang heeft een dikte van ongeveer 8,2mm. De rozet voor de trekstang heeft een diameter van 37mm en komt 6mm naar voren. De knop heeft een diameter van 38mm en komt 39mm naar voren.

Een tekening hoe de bel op te hangen is meegeleverd. De tuimelaars en het trekmechanisme kunnen verbonden worden met touw of een ketting.

De trekbel garnituur wordt compleet geleverd met trekstang, rozet, trekknop voor buiten. En met een veer met montageplaat, twee tuimelaars en de bel of klingel voor binnen. De tuimelaars kunnen op verschillende manieren aan de muur of deurpost gemonteerd worden en daarom zijn deze bevestigingsmaterialen niet meegeleverd. De schroefjes voor het bevestigen van het ronde plaatje worden wel meegeleverd in de bijpassende kleur. De ketting kan los bijbesteld worden in een bijpassende kleur.

Een tekening als voorbeeld voor de montage is te vinden via deze link met schema tekening voor montage trekbel

 

Productbeoordeling voor de trekbel klassiek brons antiek met ronde, platte knop en ronde rozet

Inhoud: De klassieke trekbel wordt compleet geleverd met een stang, rozet voor buiten, tuimelaars, bel met veer en montagesteun en schroefjes voor de montagesteun en rozet. Naast de geleverde producten kan er gekozen worden voor een optionele ketting om de tuimelaars te verbinden met elkaar, de bel en de trekstang en voor 2 montagesteunen voor de tuimelaars. Deze montagesteunen zijn afhankelijk van de situatie waarover meer informatie te vinden is bij de veel gestelde producten over dit product.
Werking: De trekbel werkt doordat met de trekstang via de tuimelaars de bel heen en weer wordt bewogen. Hierdoor klinkt een vrij heldere en redelijk harde bel.
Kwaliteit: De trekbel onderdelen in brons antiek zijn allen gemaakt van massief messing wat het oorspronkelijke materiaal is voor dit soort klassieke bellen. De trekstang en de montagesteun zijn gemaakt van ijzer en de veer is gemaakt van verenstaal met een zwarte poedercoating.
Voordelen:
Degelijke kwaliteit.
Mooie afwerking.
Geen stroom, kabeltje, transformator of batterij nodig.
Een heldere en goed hoorbare klank.
Lange levensduur.
De meeste onderdelen zitten in de set.
Nadelen:
Er zijn nog montagesteunen nodig voor de tuimelaar.
Er is nog een ketting of koord nodig om de tuimelaars te verbinden.
Er is standaard geen tweede rozet meegeleverd voor de binnenzijde van de trekstang.
Als er nog geen gat voor een trekbel is, dan moet deze nog in het kozijn geboord worden.
De standaard trekstang is 250mm lang wat wel geschikt is voor de meeste kozijnen, maar meestal niet voor montage op een muur.

 

Specificaties

Meer informatie
Art.nr. 8TB1463-trekbel

Veel gestelde vragen over dit product

Wordt de bel helemaal compleet geleverd of moeten er nog onderdelen toegevoegd worden?
De bel wordt compleet geleverd met de op de productpagnia afgebeelde onderdelen en zonder een eventuele ketting en ook zonder montagesteunen voor de tuimelaars. De montage van de tuimelaars is afhankelijk van de situatie: in sommige gevallen zijn ...
Hoe lang is de stang van de trekbel.
De stang van de trekbel is 250mm lang zonder de knop meegerekend. Deze lengte is met name bedoeld voor montage in het kozijn.