Klassieke stijl interieurbeslag

deurkruk klassiek brons antiekDe klassieke stijl is breed en heeft ook veel overlap met andere stijlen. Hoewel elke stijl ouder dan de moderne stijl als klassiek gezien kan worden, zijn er veel modellen in de webwinkel te vinden welke duidelijk en met name binnen de klassieke stijl vallen. Oude modellen in de klassieke kleuren brons antiek, zilver antiek en messing polijst geven een klassiek interieur een eenduidige en complete sfeer zonder dat er concessies nodig zijn in stijl. Voor veel stijlen uit het eind van de negentiende eeuw en begin twintigste eeuw zijn complete series deur-, raam-, keuken- en meubelbeslag te vinden. Hierdoor kunnen samen met bijvoorbeeld klassieke deurkrukken ook bijpassende, klassieke scharnieren en klassieke raamkrukken in dezelfde ruimte gebruikt worden.

Klassiek beslag

Klassieke kapstokhaken

Op Binnendeurbeslag.nl is een breed assortiment met klassieke producten te vinden voor meubels, keukens en zowel deuren als ramen. Messing polijst is het klassieke materiaal bij uitstek en de afwerkingen brons antiek en messing polijst zijn dan ook de meest authentieke en meest gekozen afwerkingen. In de twintigste eeuw werd er steeds meer afgewerkt met nikkel waardoor de kleuren blinkend nikkel en zilver antiek de perfecte kleurafwerkingen zijn voor klassiek interieurbeslag uit de eerste 4 decennia van de twintigste eeuw. En voor de modern klassieke interieurs kan er, hoewel dit niet echt een klassieke afwerking is, daarnaast ook gekozen worden voor geborsteld nikkel. Voor een klassiek interieur zijn er verschillende brons antieke, gepolijst messing, roestkleurige en zilver antieke knoppen en grepen op de site te vinden welke op keukens en meubels gebruikt kunnen worden. Daarnaast is er een grote keuze aan klassieke kapstokhaken in verschillende klassieke stijlen gemaakt op basis van antieke en oude modellen.

Hollandse, klassieke greep gietijzerEr zijn ook verschillende klassieke deurkrukken te vinden gemaakt van massief messing of gietijzer met en zonder porseleinen tussenstukken. Zeker ook bij de klassieke deurkrukken geldt dat massief messing de meest authentieke keuze is. Uiteraard is gietijzer en ijzer daarnaast ook een lang en veel toegepast materiaal voor interieurbeslag. Al sinds het begin van de jaren vijftig maken en verkopen wij messing beslag en hebben we een groot assortiment met met name klassiek interieurbeslag opgebouwd waardoor we met recht de specialist op het gebied van klassiek interieurbeslag genoemd kunnen worden.